IK HOU VAN DELLE
"Winksele-Delle" Buiten Gewone Buurt tussen Leuven en Kampenhout.

Nieuwsberichten

Plannen steenweg bekend - woensdag 19 oktober 2016

Op 17 oktober hield het Agentschap Wegen en Verkeer Vlaams-Brabant (AWV) een infovergadering in de parochiezaal 

van Winksele-Delle. Daar werd toelichting gegeven omtrent de plannen om de Mechelsesteenweg her 

aan te leggen.

 

Ik hou van Delle

Hieronder leest u wat het project inhoudt. Er wordt tevens opgeroepen om aan te sluiten bij het nog op te richten comité “ik hou van Delle”, dat het project zal uitvoeren.

Dit project wil in eerste instantie het dorpsgevoel aanwakkeren (fase 1), nieuwe inwoners bewust maken van het feit dat ze welkom zijn in Delle en alle inwoners van harte uitnodigen om deel te nemen aan het dorpsleven (fase2). Het project loopt van 2011 tot 2012.

Fase 1: de inwoners van Delle hebben terug een dorpsgevoel
In eerste instantie willen we het dorpsgevoel terug tot leven wekken. We gaan op zoek naar de positieve aspecten van het leven in Delle en we maken daar een campagne rond.

“Ik hou van Delle”.
Waarom?
- Delle heeft een zeer landelijk karakter, je kan er tot rust komen, wandelen door de velden en door het Lipsebos, genieten van de stilte ...
- Delle kent een dynamisch verenigingsleven: de Landelijke Gilde, de KVLV, de Wijn- en Biergilde de Lipsevallei en de afdeling van OKRA organiseren een massaactiviteiten. Dit aanbod vind je samen in de Dorpskrant Delle die om de zes weken verschijnt.
- Delle is een kleine gemeenschap: je kan je er gemakkelijk “thuis” voelen. Waar vind je in onze regio nog een dorp met 400 gezinnen en 1000 inwoners?
- vul zelf aan

Concreet zullen we dit dorpsgevoel proberen aan te kweken door volgende campagne te voeren:
- tekenwedstrijd met als opdracht: ontwerp een logo “Ik hou van Delle” en probeer daarbij de sterke punten van Delle in de verf te zetten
- selectie van het beste logo: alle inwoners van Delle krijgen een stemformulier en kunnen op zondag 1 mei de ontwerpen bekijken en een stem uitbrengen. De ontwerpen staan tentoon in de grote parochiezaal, zonder vermelding van naam en adres van de inzender.
- aanmaak bierviltjes, affiches en ballonnen; het winnende logo wordt hierop gedrukt. Dit campagnemateriaal wordt gratis huis-aan-huis bedeeld.

De tweede fase: de inwoners participeren actief aan het dorpsleven. Het gaat ondermeer over de website “ikhouvandelle.be”, een welkomstmoment voor nieuwe inwoners, een lichtjestocht, een gratis ontbijt op straat, een speelplein/speelstraat, en een stratenvierkamp.


Activiteiten in Winksele-Delle

Locations:
select
Geen activiteiten gevonden

Copyright © 2013. All Rights Reserved.